HTML

Házfelújítás

Friss topikok

  • hzoltaan: Ez a ház Lengyelországban van. Kicsit más szabályok, és nem is beszélem a nyelvet ennyire jól. M... (2012.09.05. 09:34) Siedlec ház

Címkék

egy tartalmas hétvége

2013.02.11. 12:21 hzoltaan

Eljövé a szombat, és irány Silézia.

Volt egy jókora lista az elvégezendő dolgokról, többek között szerezni csempét meg lámpát... Van pár bolt ott, amit még az ott töltött évek és a felújítás alatt találtunk. Egy csempelerakat, ahol a gyártásból kifutott modellek uccsó négyzetmétereit adják oda röhelyes áron, illetve egy marha nagy "komis" ami afféle használtcucc lerakat, vesz-elad, behajtott holmikat értékesít. ez a bolt éppen rengeteg új holmit is árul, megintcsak kifutó gyártmányok utolsó darabjait, gyakran a béka segge alatti árakon. 

A csempeboltban szert tettünk 1.5 négyzetméter kiscsempére a kád oldalához a piaci ár kb egyötödéért.

A komisnál megvettük az összes lámpatestet...

... és Goska megállt az egyik kész konyhabútor előtt. (prezentációs darab, nyilván áron alul kapod meg, meg látod is, hogyan néz ki. AZT veszed meg amit látsz, nem azt, ami ugyanúgy néz ki.... :D )

Nézegeti, azt mondja, tök jó lenne ez a magasabb  része (kb ember magas 80 széles szekrényke) a fürdőbe. rámutatok a mosogató szekrénykére: - ez meg faja a mosogatónak, amot az meg az meg jó lesz a másik oldalra, a tetejével együtt. Goska fintorog: - szép de túl sötét a worktop, meg legyen már egybe (ott két kissebb darab volt egymás mellé tolva, külön tetővel) 

 - Ja, levesszük róla a sötét tetőt, kap a két szekrény egy közöset, ugyan azt, mint a mosogató (ami tető nélkül volt)  és a levett barna tetőből meg a megmaradt 1db felső szekrényból megcsináljuk a mosdó alatti szekrénykét a fürdőbe. Nézegetjük, nézegetjük, és valóban fasza ötlet. Nosza vegyük meg.

Ma már szállítják is. 

Ezután megnéztük a feltört garázsunkat Rudán, és mivel már meghírdettük (így értesültünk, hogy felfeszítették a tető sarkát) oda is rendeltünk egy vevőt. 

Amennyire tudtam visszakalapáltam a tetőt, de azért egy kis hegesztés meg persze új kátrányozás nem fog neki ártani. Megjött a vevő, mi adtunk neki egy jobb árat a tető miatt, a mosolygó vidám melósnadrágos férjeura, meg körbejárta a garázst, megnézegette itt ott, és megegyeztünk. Ment mint a karikacsapás. Mindenki boldog. Nekem sem kell odamenni többet mutogatni.  Remek, remek.

vasárnap: 

üvegajtó felszerelése. Remekül zár, jól néz ki, és szigetel. Hurrá. (ennek később komoly jelentősége lesz a nap folyamán)

a vett lámpatestek szerelgetése... kicsit kalapálni kellett az egyiken, mert az elvileg lógna, én meg a falon akarom, de az is meglett. Szép. 

Eztán elvonultunk kultúrestre (nem a cimborák által megismert kultúrest, csak afféle kiállítós teázós) és a kutya kizárt minket. Gondolom nem tetszett neki, hogy ilyen későn érünk haza.

Így alakult, hogy éjjel 11 és fél 12 között káromkodva brutálkodom szét a bejárati ajtó feletti ablakot. A keret nem úgy volt tervezve, hogy kintől szét legyen kapva, nem is adta magát egyszerűen. végül kijött a tábla kissebb sérüléssel... :/ A lukon behajolva sikerült elérni a belső zár gombját ami Bubuka olyan furmányosan eltekert egy jól irányzott csapással...

Milyen jó, hogy fent az üvegajtó... A hiányzó ablak helyén ugyanis elég nagy cúg jönne be a házba...

:P

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása