HTML

Házfelújítás

Friss topikok

  • hzoltaan: Ez a ház Lengyelországban van. Kicsit más szabályok, és nem is beszélem a nyelvet ennyire jól. M... (2012.09.05. 09:34) Siedlec ház

Címkék

A pöce: Megoldások a szarra.

2012.09.04. 12:02 hzoltaan

Hát:

 Kell pöce, vagy valamilyen tisztító. Vannak erre megoldások kérem... Soha nem is gondoltam volna, hogy ezt lehet ennyire továbbfejleszteni. Nálam a pöce, az egy 10 köbméteres betonytartály amit két-három izzadó, barnára sült csóka csákányoz, aztán zsaluz, végül beönt betonnal. Ha legális, akkor ügye zárt, de akkor hamar feltelik, havonta lehet üríteni, ha nem az... nos, ki megy le oda és nézegeti, hogy van-e luk, repedés a falban?

 

De ez drága, nehéz, sokáig tart, és legfőképpen irdatlan méretű, ami egy szabálytalan alakú teleknél már probléma.

A szabályok:

 - telekhatártól 2m,

- háztól 5m

- kúttól (amelyből isznak) 30m

- gyümölcsfától 3m.

 

Ezek alapján berajzoltam a telken, hogy hová is fér... hát nem túl nagy a hely. Ráadásul pont ott kéne keresztülhajtani a kocsival, ami nem biztos, hogy jót tesz a műanyag cuccoknak. (Merthogy műanyagból van ám a XXI. sz. derítője.)

Megoldás: Miniatűr biológiai tisztító, ami ügyesen megtisztítja a vizet és elszivárogtatja a földbe. A tisztított vízez lehet tárolni is, és felhasználni mondjuk öntzésre, kocsimosásra. Nem remek? Az egész cucc, egy kb 1m3-es tartály, ami ülepít, baktériumokkal tisztít és szűr, aztán egy tartály ami a szűrt vízet az újrahasználáshoz tárolja, és egy 1.5 m hosszú 50 széles műanyag valami ami rácsos szerkezete segítségével elszivárogtatja a vizet. (egyszerűbb elszivárogtató: sima 110-es pvc cső bevágásokkal. De ebből sok kell, ami egy elég nagy terület, ami ügye nekem nincs.)

És ez elfér. És jó. És eko, meg minden. Már csak az önkormányzatnak kell engedélyezni, ami annyi, hogy ha nem válaszolnak 30 nap alatt, akkor engedélyezett. Ha igen... akkor baszhatod.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Címkék

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása