HTML

Házfelújítás

Friss topikok

  • hzoltaan: Ez a ház Lengyelországban van. Kicsit más szabályok, és nem is beszélem a nyelvet ennyire jól. M... (2012.09.05. 09:34) Siedlec ház

Címkék

Nézzük, akkor hogy is volt ez?

2012.10.10. 10:28 hzoltaan

Szóval, elcsaptunk egy gázcsövet... 

Kezdődött vala a markolóssal, aki nagyon félt, hogy a zsebkendőnyi földön tényleg elkap egy csövet... Fél órán át méregettek, kalkuláták a megbízhatatlan hivatalos térképek alapján a cső helyét. Végül a tervezettől 2-3m-re kezdtek el ásni. 

A sztorihoz hozzátartozik, hogy a gázóra le van véve. Ilyenkor álltalában a fővezetéknél kötik le, ami messzebb  megy.

Az is hozzátartozik, hogy a régi tulaj szerint valamikor eresztett, és akkor végleg elkötötték a fővezeték mellett.

Ráadás: a gázcsövek fölött, 20 centivel a földfelszín alatt kellene lennie egy műanyag szalagnak, ami a csövet jelöli. Goska és a markolós bökött pár lukat, és nem találták. 

Aztán pssssssssssssssssssssss és lőn gáz. 

A kiérkező szerelők szerint, akárki zárta le, igencsak elkúrálta, mert a fővezetéknél kellett volna csinálni, illetve hol a rákban is van a "Hé, ne áss lejjebb!" műanyagszalag... mindenesetre a bünti attól fog függeni, hogy mennyire hoznak ki minket hibásnak. 

A rendőrt a Kopasz hívta. A zsebkendőnyi földön ügye nem fért el a markesz, és hogy oldalról kanalazhasson, a Kopasz útján kellett állnia. Tévedés ne essék, az út egy üres telekre vezet, senki nem használja, illetve nincs még kerítés sem. Kárt egyáltalán nem okoztunk, sőt, senkit nem akadályoztunk... Persze, a Kopasznak jogában áll rendőrt hívni... Először jött üvöltve, hogy mit keres a markesz az ő útján... Goska kérte, hogy nyugi, ki kell markolni a lukat, aztán el is megy, 2 óra. Ekkor a Kopasz hazament és rendőrért kiálltott. 

A kiérkező jard msolyogva megjegyezte Goskának, hogy egy jótét lélek hívta őket, és gondolja, hogy Goska tudja kiről van szó. Gondolom a Kopasznak már a gyorshívóban van a  jard... Aztán persze kérte az engedélyt az ásáshoz... :( Bár ez még egyáltalán nincs összeköttetésben azzal, hogy építesz-e  valamit... Érdekes, nem tudtam, hogy ásáshoz kell engedély... Legközelebb, ha kincset akarok eldugni, inkább egy lakatlan szigeten teszem. Talán még rumot vagy japán harckocsit is találok, Anuluval.

Szóval így... Nem annyira rossz, mint eleinte tűnt. A Kopasz mindenképp bejelentette volna, hogy valamit ásunk, szóval ezt eleve beleszámoltuk a költségekbe. A gázcső sajnos egy ráadás...

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása