HTML

Házfelújítás

Friss topikok

  • hzoltaan: Ez a ház Lengyelországban van. Kicsit más szabályok, és nem is beszélem a nyelvet ennyire jól. M... (2012.09.05. 09:34) Siedlec ház

Címkék

Na zuhanjunk neki, mer' semmi se' lesz belőlünk!

2012.09.10. 10:23 hzoltaan

Péntek, megkaptuk a kulcsot (ami az ajtót nyitja, ami nem a mi telkünkön van... x) ) Átnéztünk mindent, meglestük a szétfagyott vízóra szerencsétlen elhelyezését (a szomszéd pincelejárójában van) és kb ennyi.

Szombat; akkor csapjunk bele! Kimegyünk, létrával be a házba az ablakon át. Mondom az asszonynak, ne használja a nem-miénk bejáratot, mert a Kopasz jön és kiveri a hepajt. Persze, nőböl van, neki Juszt arra kellett mennie. Jött is a Kopasz (ez komolyan figyeli az ajtót a 600m-re levő házából??!) háborog. 

Nekiláttunk megböködni a falakat itt-ott, leverni a vakolatot itt-ott, villany híjján kalapáccsal és vésővel. 

Letakarítottam a megázott mennyezetet (kb 1 negyzetméter) a hálóban, és szomorúan látom, hogy a deszkák megrohadtak ott, már nincs mibe fogni a szögeknek. Le nem fog esni, de nem csimpaszkodnék bele. (Felülről sem épp javítható, ez a tető vége, és a koszorúgerendákat összetartó böszme nagy gerenda épp ott megy. Később mondjuk nem árt azzal a gerendával valamit kezdeni, mert igencsak el van rohadva... a tető többi része ép, de ez... Hát, itt ázott be a a tető...)

Közben a Kopasz megjött és felszerelt egy brutál L vasakból álló zárat a bejáratra. :D Jókat röhögtünk magunkban, mert elől már simán ki-be jártunk létrával.

Ezt tette fel a hőn szeretett Kopaszunk:

Elkezdtük bontani a két cserép sparheltet. Próbáltam egyben megementeni a cserepeket, hátha valaki tud vele valamit kezdeni, ed nem sok sikerrel jártam... Egy kissebb sparheltet mondjuk ki lehet hozni belőle... :D 

Délután vásároltunk. Sikeresen hazavittünk 3 db leárazott Cassen beltéri ajtót a Swift tetőcsomagtartóján. :D Csóri kocsi mit ki nem bírt már...

Vasárnap. Nagy lendülettel szétcsaptuk a két sparheltet. Irglmatlan mennyiségű törmelék keletkezett, a franc se érti. 15 db 80L-es törmelékeszsák (persze nem tele, szét is szakadna... ) lett tele, és még van egy kupac, egy ember magas téglarakás, (minek mentem meg, a fene tudja, de ki tudja... kerti grillnek, vagy a pincébe járólapnak jó lesz) meg a kát kupac cserép amit remélem valaki elvisz... ha mást nem az ajtó meg a sütő érdekelheti. 

Jártunk a padláson is, a és hívjuk is a kéményest. Szerintem újra kellene rakni a felső részét, meg egy komoly takarítás sem fog ártani. A két megmaradó cserépkályhát is át akarom nézetni. Kell egy új gallér a kémény köré, mert ott beázunk a szomszéd szerint, (jófej volt, tett oda egy bébikádat... :D ) illetve akkor már felrakatom a szennyvírendszer szellőzőjét is. Kellene pár cserép is... Honnan is veszek ilyen cserepet??

Ma (hétfő) jó eséllyel lesz villanyunk. Ez örömteli. Vihetem a dildozert és bonthatok falat. Muhahahhaaa

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása