HTML

Házfelújítás

Friss topikok

  • hzoltaan: Ez a ház Lengyelországban van. Kicsit más szabályok, és nem is beszélem a nyelvet ennyire jól. M... (2012.09.05. 09:34) Siedlec ház

Címkék

Vásárolunk és még mindig bontunk

2012.09.17. 11:00 hzoltaan

Szombaton bevásárlás volt. Még a lakás felújításánál, tavaj fedeztünk fel egy csempe- és fürdőbolt hálózatot, ahol az egyik (legnagyobb) telephelyen gyártásból kivont csempét, járólapot, illetve szállításkor sérült kádat, kabint, rötyit, ilyesmit árulnak. Fillérekért. 

Igy lett anno a lakásban nagyon puccos Cersanit zuhanytálca és minőségi csempe járólap pofátlanul olcsón.

Tehát újra ellátogattunk oda. És be is vásároltunk.  Járólap és csempe a fürdőbe, sarokkád és rötyi lett lőve, a rötyi kivételével mind az eredi árának kb 20%-ért. :D Imádom az ilyet. szerencsére kiharcoltuk, hogy leszállítják ingyen Chrzanowba. A chrzanowi bolt csak 15km, Bytom (ahol a fő telep van) majd 90. Így nem kellett keresztülkocsikázni fél Malopolskán és Slask-on egy sarokkáddal a tetőcsomagtartón meg 150 kiló csempével a hátam mögött. Gondolom a kocsi fellélegzett. :P 

Délután-este elmentünk abba a böszme nagy Praktiker szerűbe ahol korábban lestoppoltunk egy raktáron ragadt bejárati ajtót. (persze kedvezménnyel. :D ) Marha jópofa bolt, az építős részlege az drive through. Bemész kocsival, megrakod, kimenetkor lecsekkolják mi van nálad, kifizeted, aztán egy biztonsági őr lecsekkolja. 

Mindegy. mi csak apró szarokat vettünk, a ventillációs rendszerhez. Nomeg az összes gipszkartont, fémszerkezet-elemeket, ragasztót, zsákos betont, bejárati ajtót. Ezeket kiszállítják. A Swift kb beleolvadna a parkoló aszfaltjába ha ezt mind fel akarnám málházni rá.

Ezzel a bevásárlással eredményesen el is ment a szombat. De legalább könnyfakasztó mennyiséget költöttünk anyagra. :D 

Vasárnap. Bontsunk. Legyen luk az ajtónak. 

Asszonyt ráeresztettem valami kapirgászós melóra, amibe gyorsan beleunt, ezért beavattam a bontókalapács operációjának rejtelmeibe. (Kép a konyhából az előszobaajtó felé)

Na ez tetszett neki. Hasznosan lekötve az ő energiáit, és felszabadítva az enyémet, meglepően sokat tudtunk elkotni. Levágtam a haszontalan gázcsövet belülről (a gázt már régesrég kikötötték) és kiütöttem a falból. Kibányásztam a régi vízcsoveket a pincéből és kivágtam a padlásfeljárót. 

Hogy legyen valami ajtó, felfúrtunk egy ajtókeret-darabot, rajta az egyik öreg beltéri ajtóval... Marha dizájnos, a megsárgult festésű, opálüveges 80x200-as ajtó egy 100x 230-as lukban lengedezve...

alkottunk egy látszólagos zárat is, amivel be lehet lakatolni, de egy tökösebb  gall simán beszakítja egy gyomorból felhozott köpettel. Csak látszat. Ezért evakuáltam is a szerszámokat a házból. 

Délután a nagy maló közben előkerült egy eléggé ittas falubáli. Mondván, hogy az egyik házból (halódo agysejteinek összes titokzatosságával mosolyogva nem árulta el melyik házból) üzenik, hogy ne zörögjünk már annyira. Elvégre vasárnap van, béke, templom, szeretet. Meg mindenki részeg, hiszen otthon kell lenni egész nap... Amúgy valóban. Kis hallgatózás után fel is tűnt, hogy nem hallom az amúgy folyamatos kertitraktor, fűnyíró, motorfűrész, cirkula zajokat... Ezért aztán üzemen kívül helyeztem a bontókalapácsot és innentől csendesebb tevékenységet folytattunk. Például a bontottégla kihordása. 

Goska belejött a bontásba. Megfosztván azt Einhelltől kézzel vágódott a konyha-nappali közti nemkívánatos falnak. Pörölycsapásaival ki is vágott egy komolyabb 2m2-es lukat. Egész érdekes, eddig nem tapasztalt viselkedést hoz elő belőle ez a ház... 

Feltűnt az öreg extulaj is, aki szerint a repedések az északkeleti falon 2 éve télen jöttek (vajon akkor szedték le a régi istállót az oldaláról? A gerendák helye ott van.) Ha ez igaz, akkor a fal bizony reped, és valószínűleg mozog is. Ha igen, akkor szopimopi, meg kell vasazni az épületet. Nemkívánatos. Sajna az öreg nem a legjobb információforrás. Kb elitta már az agya javát. :( Amúgy egy kedves aranyos öregember, csak fenntartásokkal kell kezelni az infót amit ad, bár nem látom okát, amiért lódítana a repedésekkel kapcsolatban. A mostohafia szerint a fal repedt "amióta az eszét tudja". Vajon kinek van igaza? 

Szóval, eredményes hétvége volt. Van ajtónak luk, van padlásfeljáró, folyamatban a fal2 bontása, eltávozott a gázcső és vízcsövek... Minden Ok. 

Kedden mejön a bejárati ajtó meg irgalmatlan mennyiségű anyag. Behordani egy öröm lesz, felemelni őket a kb 180 magasban lévő ajtóig. Tutti kivállasodok, dehát, ez van. 

Elvileg kedden megkapjuk a sittkonténert is, lehet végre kiburogatni a törmeléket. Csak a vízórás jöjjön már, cserélje ki a szétfagyott órát, és akkor tudok már ragasztót, maltert, betonyt keverni. azt az ajtót be kell tenni valahogy, aztán jöhet a víz - villany. :D 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása