HTML

Házfelújítás

Friss topikok

  • hzoltaan: Ez a ház Lengyelországban van. Kicsit más szabályok, és nem is beszélem a nyelvet ennyire jól. M... (2012.09.05. 09:34) Siedlec ház

Címkék

hogyan ne rakj be ajtót...

2012.12.07. 14:13 hzoltaan

A tegnapot kis bevásárlással töltöttem, karácsonyi alkoholbeszerzés és villanykapcsolók. Ja meg baktérium a szenyvíztisztítónak.

hazaértem kb 7-re és nekivágódtam az aznapra kitervelt ajtóbeépítési projektnek. Ugyan nem létkérdés az ajtó, de a valahová tenni kell, mert folyton útban van... akkor már tegyem a helyére.

Nna, kezdjük talán ott, hogy akciósan vettük kifutó készletből az ajtókat jó régen. Akkor még felírtam, hogy mekkora lik is kell a keretnek a falban, de ez a papír idővel kiesett az ajtók csomagolásából... Legközelebb az ajtóra írom... A keretet csak jóval később vettük meg, nem volt lehetőség lemérni. 

Szóval ott állok én, mintha a múlt században lenne, dús hajamat fujja a szél, és gondolkodom: 77.5 vagy 79.5...? 

(A keret 78-as...) 1 centi ráhagyással megalkottam a gipszkarton fémvázat, falakat.

Nna, a háló kerete gyönyörűen bepasszolt. Összerak, rácsodálkozik a moderny ajtókeret-ipar megoldásaira, zsanyér becsavar, ajtó emel, rácsúszik, csukódik, nyílódik, remek.

Jött a WC ajtó... 

Ezt már régóta kis aggodalommal szemlélem, mert a szemöldökfát régebben belepróbálva itt már látszott, hogy a keret egy kicsit nagyobb, mint a luk...

A már kész falat cinkes lenne szétszerelni, a fémkeretet odébbvinni, ezáltal felszabadítani 5mm-t... Mi lenne, ha a szemöldökfából kivágnék 5mm-t? 

Persze. És kivágom kézzel meg a 20 éves körfűrésszel szép 45.00 +-0.2 fokra, mi?

Hát nem. 

Ocsmány. 

De befér.

Remélem kapok passzoló színű Siloplastot vagy valamit... :/

első kép: a hálóajtó. 

Ez jó.

második kép: rötyiajtó. szar a kép, így nem tűnik olyan szarnak az ajtó. :P

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása